Mondi SCP v Ružomberku má nového prezidenta

Insights People Careers
8 novembra, 2021
7 minút čítania
Zdieľať článok
Novým prezidentom papierní Mondi SCP sa s účinnosťou od 1. novembra 2021 stal Matjaž Gorjup, ktorý nahradil doterajšieho prezidenta Bernharda Pescheka.

Matjaž Gorjup je novým prezidentom Mondi SCP od 1. novembra 2021, nahrádzajúc Bernharda Pescheka.

Nový generálny riaditeľ

 
Matjaž Gorjup, rodák zo Slovinska, sa rozhodol prijať ponuku v Mondi SCP na základe svojich bohatých manažérskych skúsenosti z oblasti priemyslu. Prichádza z polygrafickej spoločnosti Viappiani Printing LTD v Taliansku, kde zastával pozíciu generálneho riaditeľa. Rozumie papierenskému a obalovému priemyslu a má praktické skúsenosti s riadením veľkých organizácií. Má rozsiahle skúsenosti v oblasti vedenia ľudí a hovorí niekoľkými jazykmi vrátane základnej znalosti slovenčiny.
 
Matjaž Gorjup, nový prezident Mondi SCP dodaja: „Som veľmi rád, že som sa stal súčasťou takého úspešného výrobného závodu a zároveň najväčšieho súkromného zamestnávateľa v regióne. Za posledné desaťročia vedenie Mondi SCP spolu so všetkými zamestnancami vytvorilo vynikajúcu spoločnosť. Zapôsobil na mňa silný manažment a firemná kultúra. Predstavuje to vynikajúci základ pre zvládnutie výziev nadchádzajúceho obdobia. Prioritou pre mňa bude pokračovať v rozvoji spoločnosti, aby sme aj naďalej mohli byť významným podnikom pre celé Slovensko, stabilným zamestnávateľom a silným partnerom pre región a v neposlednom rade výrobcom prvotriednych výrobkov pre našich zákazníkov.“
 
 

Interná komunikácia: Lenka Štúrová, Ľudské zdroje, Mondi SCP
Email: lenka.sturova@mondigroup.com
Tel.: +421 (0) 910 555 370

 

Externá komunikácia: Dominika Ošková Ľudské zdroje, Mondi SCP
Email: dominika.oskova@mondigroup.com
Tel.: +421 (0) 910 555 519

 

O spoločnosti Mondi

 

Mondi je globálny líder v oblasti výroby obalov a papiera, ktorý pomáha robiť svet lepším inovatívnymi obalovými a papierenskými riešeniami vytvorenými pre udržateľnosť. Naša spoločnosť je integrovaná do procesu výroby, od lesného hospodárstva cez výrobu celulózy, papiera a plastových fólií až po navrhovanie a výrobu efektívnych obalových riešení pre priemyselný a spotrebiteľský tovar. Udržateľnosť je ústredným bodom našej stratégie a prirodzenou súčasťou nášho spôsobu podnikania. Sme lídrami v odvetví vďaka nášmu zákaznícky orientovanému prístupu EcoSolutions, v rámci ktorého sa pýtame správne otázky, aby sme našli to najudržateľnejšie riešenie. Tržby spoločnosti Mondi v roku 2020 dosiahli výšku 6,66 miliardy eur a upravený zisk EBITDA výšku 1,35 miliardy eur.

 
 
 
 

Tiež by vás mohlo zaujímať