Environmentálny deň 2023

Tlačová správa
17 júna, 2023
8 minút čítania
Zdieľať článok

Oslávte s nami 15. ročník Environmentálneho Dňa! Viac informácií nájdete v našej tlačovej správe

V stredu 17. mája 2023 sme zorganizovali už 15. ročník Environmentálneho dňa, kde sme pozvali predstaviteľov mesta, všetkých starostov okolitých obcí, zástupcov orgánov štátnej správy, neziskových organizácií a občianskych združení, ako aj zástupcov médií, na náš tradičný Environmentálny deň. 

Program podujatia

Program podujatia

Podujatie sa konalo v kine Kultúra, kde sme všetkým hosťom predstavili niekoľko zaujímavých tém:

  •  Postavenie obcí v konaniach podľa nového zákona o výstavbe, ktorú prezentoval odborník z Úradu pre územné plánovanie a výstavbu SR.
  • Environmentálny hluk a jeho vplyv na zdravie zastrešil Úrad verejného zdravotníctva SR.
  • Možnosti čerpania Environmentálneho fondu systematicky a užitočne vysvetlila pani Andrea Štefániková z inštitúcie Environmentálny fond.

Environmentálna téma

Environmentálna téma

Našej spoločnosti sa týkali dve odprezentované témy, ktoré prezentoval odborník na životné prostredie zo spoločnosti ECOS PLUS s.r.o., pán Martin Kovačič:

  • Výsledky skúšobnej prevádzky Papierenského stroja 19
  •  Kotol na Biomasu - predstavenie výstupov z procesu hodnotenia vplyvov na životné prostredie (EIA).

Mnohí zúčastnení využili túto jedinečnú príležitosť pre komunikáciu s odborníkmi a počas dňa diskutovali o predstavených témach veľmi otvorene.

Čo sa týka projektov Mondi SCP, kvalita životného prostredia a zdravie obyvateľov mesta Ružomberok a blízkeho okolia je najdôležitejšiu prioritou. 

Robíme všetko preto, aby sme tu mohli spokojne žiť. Pretože aj my tu žijeme ako zamestnanci našej fabriky. Záleží nám na tom, aby boli občania šťastní, spokojní, a boli sme zdraví my a predovšetkým naše deti,

Marianna Matajová, Vedúca oddelenia Životné prostredie.

Tiež by vás mohlo zaujímať